top of page

Organic Way Of Life

Dat ik enthousiast ben over Oway is iets wat jullie al even weten, het is zo fijn dat jullie mee gelukkig worden van de zalige geurtjes en zelf het verschil merken in de gezondheid van je haar. 

Vandaar dat ik ook op mijn website een plekje wou voorzien om nog wat meer achtergrondinformatie te voorzien voor de geïnteresseerden. Zodat je zelf kan zien hoe Oway zich kan onderscheiden van alle andere 'so called' organic producten op de markt.

Waarom ik gekozen heb voor Oway? 

Het is voor het eerst dat ik een biologisch kappersproduct zo ecologisch afgeleverd kreeg, zonder iets van overbodige verpakking of prullaria. Hier kwamen ineens mooie glazen flesjes shampoo die je in het salon kan laten bijvullen, haarmaskers in een aluminium verpakking (aluminium is oneindig recycleerbaar). Dat alleen al was aangenaam verrassend.. Maar dat alles gecombineerd met een stijlvolle verpakking (het is dan ook Italiaans) en de geuren, mannekes, de GEUREN! ZA-LIG

Het is even wennen aan je eerste wasbeurt als je nog niet met biologische producten gewerkt hebt. De shampoo schuimt minder doordat er geen sulfaten inzitten. Maar je verwent je haar, huid en geurzintuigen door de zachte parfums van essentiële oliën. 

Wat is dat nu met die geurtjes?

  • De ingrediënten die zorgen voor de zalige geur worden lokaal geteeld in Ortofficina, Oway haar eigen plantage gelegen te Bologna in Italië. (eco-gecertificeerd)

  • De grond wordt op biodynamische wijze geteeld. Gelijkaardig zoals bij biologisch telen wordt er rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Met het verschil dat bij biodynamisch telen de basis van de landbouw wordt gevormd door de bodem, de structuur en vruchtbaarheid van de bodem wordt versterkt en opgebouwd door dierlijke mest, compost, vruchtwisseling en de toepassing van preparaten. Dit zorgt voor een natuurlijke en gezonde bodem en een rijk bodemleven. (bron: Odin) 
    De planten worden gezond en sterk gehouden, zodat ze zich kunnen verdedigen van klimatologische tegenslagen, ziekten en parasieten zonder het gebruik van synthetische chemicaliën. 

  • De formules zijn vrij van giftige of agressieve stoffen zoals parabenen, sulfaten, EDTA, Petrolaten, synthetische geurstoffen en kleurstoffen.

  • De ingrediënten die Oway zelf niet kan produceren in Ortofficina, worden fair trade ingekocht. Ook hier wordten natuurlijke, gecertificeerde grondstoffen gegarandeerd.​Essentiële oliën geven niet alleen leven aan aan de betoverende geuren, maar zijn ook werkzame ingrediënten voor het haar, hebben een kalmerende effect en brengen lichaam en geest in evenwicht. En ik mag daar heel de dag instaan, je moet niet vragen hoe zen ik ben!

Oway is de eerste professionele onderneming in de cosmetische industrie die glas gebruikt voor alle flessen en potten. Barnsteen glas is in staat de betrouwbaarheid en kwaliteit van de botanische extracten in de formules te beschermen, door ze af te schermen van UV-stralen en te beschermen tegen bacteriën. Glas is 100% zuiver, laat geen giftige stoffen achter en bevat geen potentieel schadelijke chemicaliën die kunnen worden gevonden in andere verpakkingsmaterialen.

De aluminium verpakking voor de haarmaskers en stylingproducten is beschermend en corrosiebestendig. Aluminium is 100% oneindig recycleerbaar. Slechts 5% van de energie die wordt gebruikt voor de productie van aluminium wordt gebruikt om het te recycleren.

Je ziet het, het is gewoon af van begin tot einde. Met veel passie hebben een paar italianen dit merk uitgewerkt tot een concept die mensen blij maakt over heel de wereld. Zelfs tot in Kasterlee :)

bottom of page